Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

в-к "24 часа"

Наричат Лидия Ковачева природолечителка и цяла България я знае като гуруто на омекотеното гладолечение. Цитирана е от лекари по цял свят, редица съвременни научни изследвания доказват много от изводите, до които тя стига преди десетилетия. По-малко хора знаят, че е талантлива портретистка, която открива значението на храненето и въздържането от него, след като медицината дава няколко месеца живот. Прогнозата звучи безпощадно, но реалистично - белите дробове са съсипани от туберкулоза, черният е обхванат от цироза и това е само най-драстичната част от здравния картон. Лекарите обаче не са предвидили, че волята й за живот може да я превърне не само в лечител на самата нея, но и в учител, чийто опит медици продължават и доразвиват на научна основа.

Режисьорът Стилиян Иванов довърши филм за метода на Лидия Ковачева и нейните най-известни последователи - лекарите Людмила Емилова, Георги Гайдурков, Вергиния Георгиева. Превежда се на 11 езика. Премиерата ще е в София на 1 септември - първия работен ден след навършването на 100 г. от раждането на художничката лечителка.

“Чувствах се длъжна да спомогна да се отбележи по достойнство приносът на тази свята жена, тя ми спаси живота и ми отвори очите за различен и много успешен метод за лечение без лекарства на основата на природосъобразното хранене, движението и душевната хармония. Повече от 20 г. го практикувам в медицинския си център и с всеки нов ден се убеждавам в необятните му възможности - обясни д-р Емилова, която е инициатор за филма “Лидия Ковачева - между мита и науката”. - Интуитивните прозрения на Лидия за лечебната сила на омекотеното гладуване с плодове днес се потвърждават абсолютно обективно. Вижда се от ехографските прегледи, от кръвните и други изследвания. Правим ги в нашия медицински център на всички при започването и завършването на лечебната програма. Освен това терапията протича под непрекъснат лекарски контрол и нито един ефект от нея не може да остане скрит.”

Герои във филма освен лекарите, които продължават да развиват метода на омекотеното гладуване, са и вдъхновени от Ковачева последователи на здравословния живот. Емблематичната Нешка Робева, обичаният актьор Юри Ангелов, популярният тв водещ Къци Вапцаров разказват за въздействието на методите на лечителката върху живота и здравето им. Привлича ги и вътрешната увереност на човек, преодолял смъртта. Лидия Ковачева живее още 48 г. след “епитафията”, която официалната медицина пише в аванс. Постига го благодарение на интуитивното откриване - с много четене и самоусъвършенстване, на метода на омекотеното гладуване, с който днес художничката е известна по света. Нешка Робева дори носи книги на неиздавани у нас световни авторитети в сферата на храненето и естествения начин на живот, на основоположници на теорията за силата на организма ни да се самолекува и самовъзстановява от вредите, които му нанасяме със западния стил на живот - вредни храни, преяждане, обездвижване, бездушие, цинизъм.

Особената чувствителност на художник безспорно е помогнала на Лидия Ковачева да прозре лечебните сили, които организмът на всеки човек притежава, и по пътя на пробата и грешката да натрупа опит как да насочва тези сили в правилната посока - първо за себе си, а след това и за хилядите пациенти, на които е помогнала, казва режисьорът Стилиян Иванов. В простите и вечни закономерности на живота се убеждават и от личен опит лекарите, които първо са пациенти на лечителката, а после стават продължители на нейния метод.

Днес д-р Людмила Емилова, д-р Георги Гайдурков, д-р Вергиния Георгиева вече създават поколение от свои последователи и така разширяват българската школа по лечебното омекотено гладуване. В основата на тази пирамида са плодовете, над които се надграждат останалите растителни храни, а на върха поставят месото, млякото, яйцата, които според тях не са задължителни, а празнични в смисъл на рядко използвани храни. Тя се различава от американската школа, която препоръчва пълен глад. Методът с омекотено гладуване с плодове е най-подходящ за днешния европеец и американец, оставен само на вода, той буквално се самоотравя от токсините, които се освобождават в кръвта залпово при драстичния глад, обяснява д-р Емилова.

Никой от лекарите, последователи на Лидия, не е фанатик (както и самата лечителка - макар че се отказва от месото напълно, не го превръща в табу за другите) и не внушава забрани и самоцелни ограничения. На основата на природолечението лекарите от нейната неформална школа доразвиват метода и го обогатяват с открити в практиката им правила, насочени към направляването на организма да развие собствените си сили, за да се самолекува.


No images in specified directory!

Facebook