Д-р Емилова: "Не е важно колко години ще сме на този свят.

Важното е да имаме живот в годините си, а не години в живота си.
Важното е докато сме живи, независимо колко ще живеем,
да сме здрави, да сме с ума си, както казват старите хора."

КЛИНИКА "Д-Р ЕМИЛОВА"
верният път към здравето

 

От 19 септември 2022 г. клиниката работи в х-л Аква Азур в курорта Св. Св. Константин и Елена

 

За информация и записвания – тел. 0888 951 288

thumb aza09Лечебно-профилактичните програми се провеждат в клиниката и представляват съчетание на индивидуален хранителен режим с богата гама от оздравителни процедури - сауна, масажи, водни процедури (SPA) и двигателни упражнения. Медицинският контрол е на изключително високо ниво и включва прегледи, множество изследвания, лекарска визитация с измерване на тегло, пулс, кръвно налягане и изследване на урина по 6 показателя. Пациентът разполага с лекуващ лекар, с който във всеки един момент може да сподели оплакванията си и да получи съвет.

В основата на лечебния ефект от програмите е разтоварващият хранителен режим. Целта му е да стимулира естествените оздравителни и очистителни процеси в организма. Ако няма някакви специфични заболявания, в по-голямата част от времето режимът представлява омекотено гладуване на плодове, включващо 1-2 кг плодове и 4 билкови чая на ден. Освен тях плодолечебната програма не допуска други храни. Изключение правят прясно изцедените сокове "Фреш" от плодове и зеленчуци и натурално приготвен зеленчуков бульон. Плодолечението най-често продължава 15-20 дни, след което започва захранване, което представлява плавен преход към природосъобразно хранене. Обикновено захранването трае половината от времето на плодолечението и съдържа сурови зеленчуци, ядки и готвени храни. Омекотеното с плодове и чай гладуване е лесно поносимо и в почти никога не води до усещане за глад. Освен благотворен ефект по отношение на здравето, с него се постига и значителна редукция на тегло.

thumb med09На всеки постъпил се прави електрокардиограма, измерване на телесен състав (бодиимпедансметрия), ехография на коремни органи и подробен кръвен анализ по 30 показателя. При необходимост се провеждат консулт със специалист и допълнителни изследвания: Доплерова сонография на кръвоносни съдове, ехография на щитовидна и млечни жлези, хормонални кръвни изследвания и туморни маркери, АГ преглед, ехокардиография, спирометрия, Холтер ЕКГ, ендоскопия на храносмилателна система. Това се прави с цел пълно изясняване на здравословното състояние на пациента, преценка на лечебния ефект и провеждане на програмата без всякакъв риск.

За хора с нервно-психични проблеми е осигурена възможност за осъществяване на психотерапия, а при оплаквания свързани с опорно-двигателния апарат клиниката предлага мануална и физиотерапия. Специалната процедура хидроколонтерапия, в комбинация с плодолечение и прием на пробиотици дава оптимален дезинтоксикиращ ефект. Всеки ден има сутрешна гимнастика, тибетски ритуали, разходки с водач, разнообразие от лекции и видеофилми за природосъобразния начин на лечение и живот, а няколко пъти седмично - каланетика, йога, китайска гимнастика, уроци по спортни танци, български народни танци, дискотека и екскурзии с автобус до забележителни места.


Клиниката предлага 4 програми. Те се различават според хранителния режим и включените в пакетната цена услуги:

Програми Меню Лечебно-пречистващ ефект
Плодолечение 1-2 кг плодове + 4 чая с мед ++++
Захранване захранване по схема ++
Природосъобразно хранене здравословно меню по избор +
Детокс здравословно меню по избор + масажи, сауна, хидроколон, пробиотици +++

ВАЖНО! Включването в различните програми става според желанието на клиента и неговото здравословно състояние. Ако се колебаете, изборът на програма може да бъде направен след постъпването и съответния лекарски преглед. Възможно е преминаването от една програма на друга по време на престоя.

За периода след напускане на клиниката се предлага възможност за изготвяне на индивидуални хранителни програми от специалист.


No images in specified directory!

Facebook