ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος

Οι ατομικές συμβουλές που χρειάζονται για την εφαρμογή της θεραπείας βασίζονται στον ακριβή προσδιορισμό της κατάστασης της υγείας του ασθενή. Για το σκοπό αυτό, καθώς και για την εκτίμηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα πραγματοποιούνται εξετάσεις διάφορων ειδών με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Αποβλέποντας στον ύψιστο στόχο – τη διατήρηση της υγείας - εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα για την απολύτως ακίνδυνη διεξαγωγή του θεραπευτικού προγράμματος.

thumb med08Εργαστηριακές εξετάσεις αίματος – γίνονται στην αρχή και την εικοστή μέρα της διαμονής όλων των ασθενών με βάση τους ακόλουθους δείκτες: αιμοσφαιρίνη, ερυθρά αιμοσφαίρια, αιματοκρίτη, λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, LY%, MID%, GR%, MCV, MCH, MCHC, RDW, MPV, Pct, PDW, СУЕ, χοληστερόλη, HDL, LDL, VLDL, τριγλυκερίδια, γλυκόζη, κρεατινίνη, χολερυθρίνη, πρωτεΐνες, ουρικό οξύ. Σε περίπτωση ανάγκης γίνονται συμπληρωματικές εξετάσεις αίματος (ηλεκτρολύτες, ορμόνες, αντισώματα, καρκινικοί δείκτες ), καθώς και ανάλυση ούρων και μικροβιολογική εξέταση εκκριμάτων.

Υπολογισμός αγωγιμότητας σώματος (body impedance) – ηλεκτρονική μέθοδος εξέτασης της σωματικής σύστασης με μετρητή «Tanita» που προσδιορίζει το ακριβές βάρος και υπολογίζει το δείκτη μάζας σώματος, καθώς και τις τιμές λιπών και υδάτων στον οργανισμό, συγκρίνοντάς τις με τα κανονικά επίπεδα. Όλοι οι ασθενείς εξετάζονται κατά την εισαγωγή τους, τη δέκατη και την εικοστή μέρα μετά την επαναφορά.

Υπερηχογράφημα κοιλίας – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση των κοιλιακών οργάνων (ήπαρ, χοληδόχος κύστη, πάγκρεας, σπλήνας, νεφρά, αδένες, ουροδόχος κύστη, προστάτης στους άνδρες, μήτρα και ωοθήκες στις γυναίκες). Στην εξέταση υποβάλλονται όλοι οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους και την εικοστή μέρα μετά την επαναφορά.

Υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αδένα – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση του θυρεοειδούς. Συνιστάται σε περίπτωση φλεγμονών, κύστεων, οζιδίων, γενικής διόγκωσης και διαταραχής της ορμονικής λειτουργίας του αδένα.

Υπερηχογράφημα μαστού – απεικονιστική τεχνική για την εξέταση του μαστικού αδένα. Συνιστάται σε περιπτώσεις μαστοπάθειας, ογκιδίων των μαστικών αδένων, καθώς και για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

thumb med04Αγγειακό υπερηχογράφημα Doppler – μέθοδος για τη διαπίστωση διαταραχών στην αιμάτωση του λαιμού, του κεφαλιού και των άκρων που οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Ενδείξεις: ημικρανία, πονοκέφαλος άγνωστης αιτιολόγησης, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, πρόσφατο έμφραγμα ή εγκεφαλικό, υψηλές τιμές λιπιδίων στο αίμα, ηλικία πάνω από 40, κάπνισμα.

Μέτρηση της οστικής πυκνότητας – υπερηχογραφική μέθοδος για τον προσδιορισμό της πυκνότητας των οστών των άνω και κάτω άκρων. Αποτελεί μέσο για τη διαπίστωση και τον έλεγχο της οστεοπόρωσης. Συνιστάται σε περίπτωση συχνών καταγμάτων, οστικών πόνων, ορμονικών διαταραχών, και σε γυναίκες μετά την κλιμακτήριο.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) – μέθοδος για την εκτίμηση της ηλεκτροφυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς. Εφαρμόζεται σε όλους τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους και, εφόσον επιβάλλεται, κατά την θεραπεία.

Υπερηχοκαρδιογράφημα – υπερηχητική απεικονιστική μέθοδος για την εξέταση της καρδιακής μορφολογίας και της λειτουργίας των βαλβίδων. Συνιστάται σε ασθενείς με υπέρταση, στεφανιαία νόσο, καρδιακή ανεπάρκεια, παθήσεις των βαλβίδων, υπερβολική παχυσαρκία.

Holter ρυθμού – μέθοδος για την εγγραφή της 24-ωρης λειτουργίας της καρδιάς. Συνιστάται σε περίπτωση διαταραχής του καρδιακού ρυθμού και αρρυθμιών ποικίλης αιτιολόγησης.

thumb med12Εξετάσεις και γνωματεύσεις μαιευτικής-γυναικολογίας – σε περίπτωση γυναικολογικών προβλημάτων και νοσημάτων. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ενδοκολπική γυναικολογική και υπερηχογραφική εξέταση, μικροβιολογική εξέταση, τεστ ΠΑΠ, ορμονική εξέταση, τοποθέτηση και αφαίρεση σπιράλ.

Σπυρομέτρηση – μέθοδος για την εξέταση της αναπνευστικής λειτουργίας των πνευμόνων. Συνιστάται σε περίπτωση μακροχρόνιου καπνίσματος, βρογχικού άσθματος, χρόνιας βρογχίτιδας, συχνών πνευμονιών, υπερβολικής παχυσαρκίας.

Ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος – μέθοδος εξέτασης και θεραπείας μέσω ενδοσκοπίου (οισοφάγου, στομαχιού, δωδεκαδάκτυλου, παχέος και ορθού εντέρου). Εφαρμόζεται σε περίπτωση ενδείξεων έλκους, γαστρίτιδας, κολίτιδας, πολύποδων, εκκολπωμάτων, αιμορροΐδων.


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 επισκέπτες και κανένα μέλος

No images in specified directory!