ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο μεγάλος Ιπποκράτης (460-370 π.Χ.) συμβούλευε: «Να είσαι μετριοπαθής σε όλα, να αναπνέεις καθαρό αέρα, να καθαρίζεις το δέρμα σου καθημερινά και να γυμνάζεσαι… είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεις το μικρό πόνο με ασιτία παρά με φάρμακο.»

thumb fruits22Η ομαλοποιημένη θεραπευτική ασιτία με φρούτα και τσάι από βότανα με μέλι (φρουτοθεραπεία) αποτελεί τη βασική θεραπευτική μέθοδο στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα. Περιλαμβάνει την κατανάλωση 1-2 κιλών φρέσκων φρούτων της εποχής και φρέσκων χυμών που διαδέχονται με τσάι από βότανα και μέλι. Σε διάρκεια 15-20 μερών δεν καταναλώνεται κανένα άλλο τρόφιμα. Μια τέτοια φρουτοθεραπεία έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως η ασιτία με νερό, είναι όμως καθολικότερη και ευκολότερη ως προς την εφαρμογή της. Το νόημα αυτής της προσωρινής αποχής από ποικίλα και περίπλοκα τρόφιμα συνίσταται στην ενεργοποίηση των αυτοθεραπευτικών και αποκαταστατικών διαδικασιών του οργανισμού. Το πρόγραμμα τονώνει τη λειτουργία όλων των οργάνων του ουροποιητικού συστήματος και προκαλεί ισχυρή αποτοξίνωση. Γρήγορα αυξάνονται οι προστατευτικές δυνάμεις του σώματος και ισορροπείται η λειτουργία του νευρικού συστήματος. Κατά τη θεραπεία οι σκέψεις κυλούν ομαλά, ενώ εξαφανίζονται τα αρνητικά συναισθήματα. Άρα, η ομαλοποιημένη ασιτία αποτελεί ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό και αντιστρές πρόγραμμα και μπορεί να εφαρμόζεται τόσο για θεραπεία, όσο και για προφύλαξη. Επιπλέον, η φρουτοθεραπεία εξασφαλίζει γρήγορη μείωση του υπερβολικού βάρους, ένα μείζον πρόβλημα του σύγχρονου υποκινητικού ανθρώπου.

Η ασιτία ασκεί επίδραση όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψύχη και το πνεύμα. Οξύνονται οι αισθήσεις και ενισχύεται η γενική ευεξία του οργανισμού. Τα διάφορα στοιχεία του προγράμματός μας, που εξασφαλίζουν ισορροπία δραστηριοποίησης και ανάπαυσης, οδηγούν σε πλήρη ισορροπία μέσα στο σύστημα σώματος-συναισθημάτων/μυαλού-πνεύματος. Αυξάνονται η αυτοπεποίθηση και η γενική τόνωση του οργανισμού. Η ομαλοποιημένη ασιτία χαρίζει καλύτερη ποιότητα ζωής και χαρά. Αποτελεί επίσης βασικό μέσο για την αποβολή βλαβερών συνηθειών.

Γιατί νιώθουμε τόσο καλά, όταν κάνουμε ασιτία; Ο οργανισμός μας είναι φορτωμένος με ανθυγιεινά τρόφιμα, άγχος, ακινησία, τοξικές ουσίες στον αέρα και το νερό, ηλεκτρομαγνητικές και ραδιενεργές ακτινοβολίες. Με το πέρασμα του χρόνου στα κύτταρά μας συσσωρεύονται τοξικές ουσίες. Όταν κάνουμε ασιτία τα κύτταρα αυτά αρχίζουν να αυτοκαθαρίζονται και οι τοξίνες φεύγουν γρήγορα. Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και καθυστερούν οι διαδικασίες γήρανσης.

thumb clinic05Γιατί συμβαίνει αυτό; Το σώμα μας καταναλώνει την ενέργειά του κυρίως για την πέψη και την επεξεργασία των θρεπτικών ουσιών. Όταν τρώμε πολύ, κινούμαστε ελάχιστα και ζούμε μέσα σε άγχος, ο οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει τις περιττές τοξίνες. Δε διαθέτει ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια. Σε κατάσταση πείνας το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλη την ενέργειά του για καθαρισμό των κυττάρων και κάψιμο του λίπους. Οι περιττές ουσίες εξουδετερώνονται ή αποβάλλονται έξω από το σώμα. Οι αυτοθεραπευτικές διαδικασίες του οργανισμού είναι φυσικές και μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλές ασθένειες, καθώς οι περισσότερες εξ αυτών οφείλονται ακριβώς σε τοξίνωση. Σε αντίθεση με τη φαρμακευτική θεραπεία, δε γίνεται απλή καταπίεση των προβλημάτων, αλλά καταπολέμηση των βασικών αιτιών για τα νοσήματα. Επιπλέον, όταν κάνουμε ασιτία, όλα τα προβλήματα υγείας επηρεάζονται συγχρόνως: άλλα πιο γρήγορα, άλλα πιο αργά, ανάλογα με το βαθμό της βλάβης και το γενικό κίνδυνο για τον οργανισμό μας. Η βελτίωση της λειτουργίας ενός οργάνου επηρεάζει ευνοϊκά όλα τα υπόλοιπα όργανα. Το σώμα μας αποτελεί ένα ιδιοφυέστατο σύστημα και, φτάνει να του δώσουμε την ευκαιρία και το χρόνο, μπορεί από μόνο του να πετύχει κατάσταση απόλυτης υγείας.

Η φύση της Βουλγαρίας παρέχει μεγάλη ποικιλία φρούτων. Η περιεκτικότητά τους σε άφθονες πολύτιμες ουσίες ενισχύει τη θεραπευτική επίδραση της ελαφρωμένης ασιτίας. Η εφαρμογή της ασιτίας είναι εύκολη και, εξαιρουμένων μερικών ειδικών νοσημάτων, συνιστάται τόσο στα παιδιά, όσο και σε ενηλίκους, σε σχετικά υγιείς ανθρώπους και σε ασθενείς που παίρνουν πολλά φάρμακα. Η φρουτοθεραπεία αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό του ευχάριστου και του ωφέλιμου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο ασθενής δε νιώθει πείνα, αλλά ευχάριστη ελαφρότητα και ζωτικότητα, έχει όρεξη να κινείται και να διασκεδάζει. Όταν φύγει από την κλινική, μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος στο σπίτι του, συνδυάζοντάς το με τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Η ευνοϊκή επίδραση της φρουτοθεραπείας αυξάνεται όταν παράλληλα πραγματοποιούνται κινητικές δραστηριότητες και άλλες θεραπευτικές διαδικασίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες, εκδρομές, χοροί, γιόγκα, callanetics, πρωινή γυμναστική, θιβετιανές ασκήσεις με τη δ-ρ Εμίλοβα, κινεζική και υποβρύχια γυμναστική, ντίσκο. Η κλινική παρέχει τη δυνατότητα για ψυχοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, βελονισμό, υδροκολονοθεραπεία, προβιοτική θεραπεία. Η θεραπευτική ασιτία μπορεί να συνδυαστεί κατάλληλα με σάουνα, γυμναστήριο, μασάζ, εισπνοές, λασποθεραπεία και περιποιήσεις με νερό.

thumb med03Στην κλινική της δ-ρ Εμίλοβα η φρουτοθεραπεία διεξάγεται σε συνθήκες 24-ωρης ιατρικής παρακολούθησης και με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Έτσι, μειώνεται κάθε κίνδυνος για την υγεία και υπάρχει η δυνατότητα για ακριβή εκτίμηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Το περιβάλλον της κλινικής καθιστά το πρόγραμμα ακόμα πιο άνετο και ευχάριστο. Ανάμεσα σε πολλούς ομόφρονες ενισχύεται η αίσθηση κοινότητας, αυξάνονται τα κίνητρα, η πείνα αντέχεται πιο εύκολα. Ανάλογα με την εποχή, βρίσκεστε στην ακτή της θάλασσας ή σε όμορφο ορεινό περιβάλλον. Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα, μπορείτε να συμμετέχετε καθημερινά σε πλήθος εκδηλώσεων ή απλά να κάνετε βόλτα στην ακτή της θάλασσας ή στο μονοπάτι του βουνού. Θα περάσετε την ώρα σας σαν να κάνετε πολύ υγιεινές διακοπές.


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 επισκέπτες και κανένα μέλος

No images in specified directory!