ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 επισκέπτες και κανένα μέλος

Η ασιτία αποτελεί το αρχαιότερο θεραπευτικό μέσο και ενεργοποιείται ενστικτωδώς κάθε φορά που κάποιο ζωντανό ον αρρωσταίνει. Τα ζώα σταματούν να τρώνε, κάποτε και να πίνουν, απομονώνονται σε κάποιο κρυφό σημείο ώσπου να γίνουν καλά. Έχοντας παρατηρήσει αυτή τη συμπεριφορά των ζώων, ο άνθρωπος την υιοθέτησε και δεν έπαψε ποτέ να την εφαρμόζει. Η μέθοδος είναι γνωστή με διάφορες ονομασίες – θεραπευτική ασιτία, καθεστώς ανάπαυσης - ενώ στις μέρες μας μερικοί ειδικοί χρησιμοποιούν τον ακριβέστερο όρο «θεραπεία ανάπαυσης-δίαιτα».

Τα ίχνη της εφαρμογής της πλήρης ασιτίας με θεραπευτικό σκοπό χάνονται στα έγκατα του χρόνου. Τα πιο παλιά στοιχεία χρονολογούνται στην εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Η μέθοδος αναφέρεται συχνά στα συγγράμματα των αρχαίων στοχαστών από τη Βαβυλωνία, την Ιουδαία, την Ινδία, την Περσία, την Κίνα, το Θιβέτ, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Ανάμεσα στους πρώτους που προώθησαν τη θεραπευτική ασιτία ξεχωρίζουν «οι πατέρες» της σύγχρονης ιατρικής – ο Αβικέννα και ο Ιπποκράτης στον οποίο ανήκουν τα λόγια: «Εάν το σώμα δεν είναι καθαρισμένο, όσο περισσότερο το ταΐζουμε, τόσο περισσότερο το βλάπτουμε.»

Κατά το Μεσαίωνα και τους μεταγενέστερους αιώνες η θεραπευτική ασιτία είχε ευρεία εφαρμογή στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Οι πρώτες ανακοινώσεις για τη θεραπευτική δράση της ασιτίας στη Ρωσία ανάγονται στο μισό του 18ου αιώνα.

Η θεραπεία μέσω ασιτίας σχετίζεται συχνά με τα ονόματα του Αμερικανού διαιτολόγου Πολ Μπρεγκ (1895-1976) και του Χέρμπερτ Σέλτον (1895-1985), επίτιμου διδάκτορα στην ιατρική, χειροπράκτορα και φυσιοπαθητικού. Το 1928 ο Σέλτον ίδρυσε ιδιωτική Σχολή Υγείας και στη συνέχεια, το 1948, συνέβαλε στην ίδρυση της Αμερικανικής Εταιρείας για Φυσιολογική Υγιεινή. Το 1978 δημιούργησε το σύλλογο επαγγελματιών που σήμερα είναι γνωστός ως International Association of Hygienic Physicians (IAHP). Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η δημοσίευση ερευνών πάνω στη θεραπευτική ασιτία.

Ο εικοστός αιώνας έγινε μάρτυρας της ευρείας διάδοσης της θεραπευτικής ασιτίας χάρη στην εμφάνιση του ιατρικού κινήματος που έδινε ιδιαίτερη σημασία στις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους. Η θεραπευτική ασιτία ερευνήθηκε επιστημονικά στη Ρωσία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αυστραλία, καθώς και στη Βουλγαρία. Παγκοσμίως γνωστές είναι οι πραγματείες του Γερμανού επιστήμονα Ότο Μπούχιγκερ (1878-1966), ενώ οι κλινικές που ιδρύθηκαν από τον ίδιο λειτουργούν και σήμερα.

emi18Η συμβολή της Βουλγαρίας συνίσταται πρώτα απ’ όλα στην πετυχημένη «ομαλοποίηση» της αυστηρής κλασικής ασιτίας. Η περίφημη θεραπεύτρια με φυσικά μέσα, η Λίντια Κοβάτσεβα, οδηγούμενη από την ιδιοφυή διορατικότητά της, αποφάσισε να συμπληρώσει το κοινό θεραπευτικό σχήμα ασιτίας με φρέσκα φρούτα εποχής και τσάι από βότανα με μέλι. Έτσι γεννήθηκε η σύγχρονη θεραπεία μέσω φρούτων που συνδυάζει την ισχυρή θεραπευτική δράση της πλήρης ασιτίας με την ανεκτικότητα και την καθολική εφαρμογή της μετριασμένης νηστείας.

Το 1992 η δ-ρ Εμίλοβα εφάρμοσε το σύστημα στον εαυτό της και, εντυπωσιασμένη από την επίδρασή του, αποφάσισε να ιδρύσει κλινική για θεραπεία μέσω φρούτων. Η εμπειρία της στο σχετικό τομέα καταδεικνύει ότι η ασιτία με φρούτα έχει το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα όπως η ασιτία με νερό, αλλά χαρακτηρίζεται από καλύτερη ανθεκτικότητα των ασθενών. Η Δ-ρ Εμίλοβα βελτίωσε περαιτέρω τη θεραπεία συνδυάζοντάς την με εξονυχιστικές εξετάσεις με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, κάτι που επιτρέπει την ακίνδυνη θεραπεία βαρέων νοσημάτων που μέχρι πρόσφατα θεωρούταν αδύνατη. Το 2007 στη δ-ρ Εμίλοβα απονεμήθηκε το παράσημο «Μιχαήλ Λομονόσοφ» για την προσωπική της προσφορά στη σύσφιγξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών Ρωσίας και Βουλγαρίας και για υψηλές επιδόσεις στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας.


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 επισκέπτες και κανένα μέλος

No images in specified directory!