ΚΛΙΝΙΚΉ ΤΗΣ Δ-Ρ ΕΜΊΛΟΒΑ
ο σωστός δρόμος προς την υγεία

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 επισκέπτες και κανένα μέλος

thumb aza09Το πρόγραμμα θεραπείας και προφύλαξης πραγματοποιείται στην κλινική και αποτελεί συνδυασμό εξατομικευμένου διαιτολογίου και θεραπευτικών περιποιήσεων ευρέως φάσματος – σάουνας, μασάζ, υδροθεραπείας και σωματικών ασκήσεων. Η ιατρική παρακολούθηση είναι εξαιρετικής ποιότητας και περιλαμβάνει εξετάσεις διάφορων ειδών, καθημερινό ιατρικό έλεγχο με μέτρηση βάρους, σφυγμού, πίεσης και εξέτασης ούρων με 6 δείκτες. Κάθε ασθενής παρακολουθείται από θεράποντα ιατρό στον οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωστοποιήσει τα παράπονά του και να τον συμβουλευτεί.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα του προγράμματος οφείλεται κυρίως στο διαιτολόγιο αναπαύσεως. Στόχος του είναι να ενεργοποιήσει τις φυσικές διαδικασίες εξυγίανσης και καθαρισμού στον οργανισμό. Εφόσον ο ασθενής δεν πάσχει από κάποιο ιδιαίτερο νόσημα, η δίαιτα αποτελεί ελαφρωμένη ασιτία με κατανάλωση φρούτων και περιλαμβάνει 1 κιλό φρούτα, καθώς και τσάι από βότανα 4 φορές την ημέρα. Το πρόγραμμα δεν επιτρέπει άλλα τρόφιμα. Εξαίρεση αποτελούν οι χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ο ζωμός που φτιάχνεται από φρέσκα λαχανικά. Η φρουτοθεραπεία συνήθως εφαρμόζεται επί 15-20 μέρες. Στη συνέχεια γίνεται επαναφορά που εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και κρατάει όσο το μισό χρόνο της φρουτοθεραπείας. Η ομαλοποιημένη ασιτία με φρούτα και τσάι αντέχεται εύκολα και δεν προκαλεί σχεδόν ποτέ αίσθηση πείνας. Πέρα από το ευνοϊκό αποτέλεσμα στην υγεία, οδηγεί σε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους.

thumb med09Κατά την εισαγωγή του ασθενή πραγματοποιούνται ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση μάζας σώματος (body impedance), υπερηχογράφημα των κοιλιακών οργάνων και ανάλυση αίματος με βάση 30 δείκτες. Σε περίπτωση ανάγκης πραγματοποιείται γνωμοδότηση ειδικού και γίνονται συμπληρωματικές εξετάσεις: αγγειακό υπερηχογράφημα Doppler, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και μαστού, εξετάσεις ορμονών και δεικτών όγκου, μαιευτική-γυναικολογική εξέταση, υπερηχοκαρδιογράφημα, μέτρηση οστικής πυκνότητας, σπυρομέτρηση, Holter ΗΚΓ, ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος. Όλα αυτά έχουν ως στόχο την πλήρη εξακρίβωση της κατάστασης του ασθενή, την εκτίμηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και την απολύτως ακίνδυνη εφαρμογή του προγράμματος.

Στους ασθενείς με νευρο-ψυχικά προβλήματα εξασφαλίζεται διαδικασία ψυχοθεραπείας, ενώ σε περίπτωση προβλημάτων του κινητικού συστήματος παρέχεται χειροθεραπεία και φυσιοθεραπεία. Η ειδική διαδικασία της υδροκολονοθεραπείας, σε συνδυασμό με τη φρουτοθεραπεία και τη λήψη προβιοτικών, οδηγεί σε μέγιστο αποτοξινωτικό αποτέλεσμα. Καθημερινά πραγματοποιούνται πρωϊνή γυμναστική, θιβετιανές ασκήσεις, περίπατο με οδηγό, ποικιλία από διαλέξεις και προβολές ταινιών για τον υγιεινό τρόπο θεραπείας και ζωής. Μερικές φορές την εβδομάδα οι ασθενείς συμμετέχουν σε ασκήσεις γιόγκα, callanetics, κινεζική γυμναστική, μαθήματα μοντέρνου χορού και παραδοσιακών βουλγαρικών χορών, επισκέψεις σε ντίσκο και εκδρομές με πούλμαν σε αξιοθέατα σημεία.

Η κλινική παρέχει 4 προγράμματα που διαφέρουν ανάλογα με το διαιτολόγιο και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο σχετικό πακέτο

Προγράμματα Διαιτολόγιο Θεραπευτική-καθαρτική επίδραση
Φρουτοθεραπεία 1 κιλό φρούτα + 4 φορές τσάι με μέλι ++++
Επαναφορά επαναφορά ανάλογα με συγκεκριμένο σχήμα ++
Υγιεινή διατροφή υγιεινό μενού κατ’ επιλογήν +
Αποτοξίνωση υγιεινό μενού κατ’ επιλογήν + μασάζ, σάουνα, υδροκολονοθεραπεία, προβιοτικά +++

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 επισκέπτες και κανένα μέλος

No images in specified directory!